De Oorsprong van Toiletpapier in het China van de 6e eeuw

Tijdens de Chinese Tang-dynastie (618-907) werden de eerste duidelijke verwijzingen naar toiletpapier gevonden. Het werd vooral gebruikt door de elite, waaronder de keizerlijke familie. Voor gewone mensen waren andere materialen zoals gras, bladeren, water of handen gebruikelijk. Het papier dat voor hygiënische doeleinden werd gebruikt, was vaak van mindere kwaliteit dan schrijfpapier, en werd vooral geproduceerd in het zuiden van China, waar de papierindustrie goed ontwikkeld was.

In de Song-dynastie (960-1279) werd het gebruik van toiletpapier breder verspreid. Een historische vermelding uit 851 door een Arabische reiziger noteerde dat de Chinezen papier gebruikten in plaats van water voor persoonlijke hygiëne, iets wat uniek was voor de regio. Tegen deze tijd was toiletpapier in delen van China redelijk gebruikelijk, hoewel het nog steeds voornamelijk werd gebruikt door de hogere klassen.

Tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) bereikte de productie van toiletpapier een groter schaalniveau. In 1393 werd er bijvoorbeeld in een keizerlijke fabriek jaarlijks 720.000 vellen toiletpapier geproduceerd voor het keizerlijke hof.

Dit papier was aanzienlijk groter dan modern toiletpapier, vaak zo groot als 60 bij 90 centimeter. De keizerlijke familie, inclusief keizer Hongwu, gebruikte geparfumeerd toiletpapier, wat wijst op een verfijning en luxe rond het product.

De productie van toiletpapier bleef echter vooral beperkt tot keizerlijke en welgestelde kringen. Er lagen alleen stapels toiletpapier klaar, en de toiletrolhouder moest nog uitgevonden worden. De uitvinding van de toiletrolhouder kwam pas in de 19e eeuw.

In deze periode werd papier in China voor veel dagelijkse activiteiten gebruikt, waaronder schrijven, schilderen, en hygiëne. De papierindustrie in China was goed ontwikkeld, waardoor het land eeuwenlang vooropliep in het gebruik van toiletpapier.

Vergelijkbare berichten